smör
mjöl
mjölk
gul lök
svartpeppar
muskotnöt
kummin
persilja
dill
Tomatsåsen:
olivolja
krossade tomater
oregano
rosmarin
kapris
oliver
halloumi
morötter
lagerblad
svartpeppar
persilja
gul lök
Gör en beredning för den vita såsen - smält smöret och puffa i mjöl och värm tills det blir härligt gyllenbrunt. Lägg i hackad, gul lök och häll på mjölken. Krydda med dill, muskotnöt, persilja, svartpeppar, kummin (i storleksordning ;). Salta. Koka upp så såsen tjocknar och blir krämig.
Häll olivolja i någonting smidigt, t ex en kastrull eller wokpanna. Hacka den gula löken grovt och stek några minuter. Häll på krossade tomater och krydda: oregano, persilja, 6 lagerblad för normalstor lasange, rosmarin, svartpeppar (också detta i storleksordning ;). Lägg i hackade morötter, kapris och oliver. Skiva halloumi och lägg i den som den är. Salta. Koka såsen i cirka 20 minuter.
Lägg ett lager tomatsås i botten, varva sedan med lasangeplattor mellan såserna och avsluta med en blandning av båda. Strö persilja överst och baka i ugnen enligt förpackningens instruktioner!
Njut.. snart är det tisdag!
(Emilie - får jag min likör nu?)
å vad gott med lasange, ha en br dag! :)
gillar inte lasange :)
men hoppas du får en fin dag!
JAG VILLE OCKSÅ SMAKA! BÖÖÖÖL!
Eller fick jag det?
Love, du måste vara byxmyndig innan du får någon likör!
"Första såsen - den vita"
Kom det en andra sås så är det något sjukt på G!